Oliva és un municipi de la Comunitat Valenciana. Situat al sud-est de la Península Ibèrica, en la comarca de La Safor. Compta amb 25.199 habitants (Dades INE 01/01/2018).

Pel seu relleu geogràfic es pot dividir en quatre zones ben diferenciades: la muntanya, el pla ocupat per l’horta i la major part de la zona urbana, la zona costanera a l’est, i la zona d’aiguamolls (Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva) al sud-oest.

La costa és baixa i sorrenca, gaudeix de 10 Kms de platges vorejades al llarg de gairebé tota la seva longitud per dunes que separen els horts de tarongers i el mar. El clima és mediterrani.

Esment a banda mereix el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, zona humida amb abundant fauna i vegetació autòctona de gran valor ecològic.

Oliva és la segona població pel vòlum d’habitants i pel tamany del terme municipal, de tota la comarca de La Safor.

Tradicionalment ha estat una població eminentment agrícola – amb el predomini del cultiu del taronger -, encara que des dels inicis dels anys 70, va començar a manifestar-se un notable creixement industrial i turístic, tot i que el conreu de la taronja continua sent important a la ciutat. Avui en dia, el sector serveis de comerç, hosteleria i turisme, té un pes específic molt destacat.

Descobreix-la ací.