La Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i el CEIC Alfons El Vell han organitzat la conferència «L’Internet de les coses: situació a Espanya» que tindrà lloc el pròxim divendres, 9 de febrer, a les instal·lacions de la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós, sala B, a les 19.30 hores.
La jornada, que anirà a càrrec de l’economista i catedràtic Santiago Carbó, té com a objectiu presentar una anàlisi de l’estat de la qüestió a Espanya abordant diversitat d’exemples. Segons el parer de l’autor, l’internet de les coses és un tema estratègicament important en què la nostra economia va amb retard respecte als països del nostre entorn, el que pot tenir importants conseqüències.
Santiago Carbó Valverde (Gandia, 1966) és un rellevant economista, que compta amb una trajectòria acadèmica de més de 25 anys i un gran nombre d’investigacions i articles publicats en l’àmbit del sector bancari i la seua regulació. A més, és catedràtic d’Economia de CUNEF Business School i Bangor University (Regne Unit).
D’altra banda, ocupa el lloc de director executiu de l’Observatori de la Digitalització Financera de la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas) i el de conseller independent de Cecabank. El professor Carbó, a més, és president de la International Banking, Economics and Finance Association (IBEFA) i membre del Group of Economic Advisors de l’European Securities and Market Authority (ESMA). A Granada, va ser director del departament i degà de la Facultat de Ciències Econòmiques.
Col·labora amb institucions públiques com el Banc Central Europeu i la Federal Reserve Bank of Chicago, així com amb entitats financeres i consultores de prestigi internacionals.
Carbó figura al ‘top 20’ dels investigadors espanyols expatriats segons Webometrics, que empra les cites a Google Scholar. Carbó és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, metge (PhD) in Economics i Master in Banking and Finance per la University of Wales, Bangor (Regne Unit).