“Perque donar informació sobre conceptes econòmics i financers cada dia és molt important”. Amb aquest objectiu Caixa Ontinyent va participar en la nova edició del Fòrum E al Campus de Gandia de la UPV amb un estand a on va presentar el nou programa d’educació financiera ‘Finança’t’. Entrevistem a Miriam Penalba, responsable d’educació financera de Caixa Ontinyent, Miriam Penalba.

Caixa Ontinyent ha estat present a una nova edició del Fòrum E al Campus de Gandia de la UPV. Amb quin objectiu?

La nostra finalitat principal de participar al Foro E és donar a conèixer el programa d’educació financera que duem a terme, que s’anomena ‘Finança’t’. Un programa d’educació financera per a menuts, joves i grans de la Fundació Caixa Ontinyent.
Des de Finança’t pretenem aportar coneixements, capacitats i habilitats per així aprendre a gestionar i planificar les nostres finances en les diferents etapes de la vida. Per això, va dirigit a tots els públics adaptant-se en cada cas i oferint diverses activitats.

D’aquesta manera es presenta ‘Finança’t’ al Campus de Gandia de la UPV. Un nou programa que… continua evolucionant?

El programa es va llançar a finals del 2016, però no va ser fins a l’any 2017 que va començar amb la seua activitat presencial. Des d’eixe moment no hem parat de realitzar noves activitats i el programa va creixent poc a poc.
Va dirigit a tots els públics i pel que respecta a activitats presencials va dirigit a col·lectius i a centres educatius. No obstant, la nostra intenció és anar creixent i anar oferint més activitats i més diverses.

Apropa’ns a la Fundació Caixa Ontinyent…

Es va crear fa molt poc i, en este cas, està dirigida cap a l’educació financera, però més endavant ens oferirà més activitats.
Des de Finança’t estem oferint a docents dos cursos, mitjançant el CEFIRE; un dirigit a mestres de secundària i cicles formatius; i un altre més específic dirigit per a mestres de cicles formatius i relacionat amb el món de les finances i l’economia.
També oferim als centres d’educació xerrades per a joves d’entre 15 i 18 anys a on parlem del sistema financer, bancari, emprenedoria, empreses, parlem de la cultura financera i donem algunes nocions del banc del futur. Una xerrada que anem adaptant segons el públic.
D’altra banda, disposem d’una col·leció de contes infantils dirigit a xiquets de 3 fins a 11 anys a on busquem inculcar algunes idees sobre l’estalvi i la planificació per ajudar als més menuts a comprendre el món de les finances.

Una cultura financera… que es fa molt necessària?

És evident que cada vegada més les persones ens enfrontem a decisions que tenen conseqüències al nostre patrimoni. Hi han més productes financers i més complexos, i es trasllada una responsabilitat a les persones en matèria de planificació i estalvi. Donar informació sobre conceptes econòmics i financers cada dia és molt important.

Caixa Ontinyent és un dels patrons de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV. Amb quin objectiu?

El que pretenem vincular és el fet de l’educació financera amb la Càtedra. I estem acabant de dissenyar les línies de col·laboració, amb esforç, per treballar conjuntament i impulsar l’educació financera a les terres de la Safor.
Volem oferir totes les eines i ferramentes per impulsar l’educació financera.

Quin missatge compartiries amb els nostres lectors?

Els convide a que visiten la nostra pàgina web que ofereix diverses ferramentes com pressupostos, calculadores, un diccionario financer i material didàctic. I a que ens seguisquen a les xarxes socials.